Jumaat, 10 Mei 2013

Hari-hari Hari Ibu

Ya, hari-hari Hari Ibu.

Tapi kalau hari yang spesel dibuat setiap hari, habes hilang spesel dia tu. Aku mesti pilih satu hari.

Tapi kalau hari yang spesel dirai sorang2, nampak forever alone teruk sangat. Aku mesti pilih satu hari.

Kalau aku pilih hari Ahad minggu ke-2 bulan Mei okay? Sebab orang2 lain pun sambut time tu jugak. Sambut ramai2 baru mainstream, ye dak?

Tapi, kan Ustaz Azhar Idrus cakap,


Entah la, aku tak rasa pun orang sambut Hari Mother Church lebih dari dia meraikan mak dia sendiri pada Hari Ibu. Orang pun tak tau siapa Mother Church ni.

Aku ada terbaca, Hari Mother Church ni bukan sama macam tarikh Hari Ibu yang kita sambut selama ni. Diorang pun tak pakai kalendar Gregory untuk set tarikh hari Mother Church ni. Mungkin hari dia je sama. Hari Ahad. Setengah tempat, diorang mention 'modern' Mother's Day sebab nak bezakan dengan Hari Mother Church (Mothering Sunday) tu. Korang boleh google sendiri.

Masalah sekarang, di Malaysia terutamanya, orang kurang sebarkan berita2 gembira dan keindahan Islam. Itu pasal orang tak berapa tertarik dengan cara hidup Islam.

Jangan nanti orang kaitkan Hari Guru dengan ritual keagamaan lain pula.


Aku, sebenarnya tak banyak point nak counter statement ni, aku just tak berapa suka dengan statement macam gini.





Islam itu mudah. Jangan menyusahkan.

Selamat Hari Ibu.

4 ulasan:

ADNI RIDZUAN berkata...

akhirnyaaaaaaaa~~ haha~

aku pn xsetuju dgn statement tu. sama hujah dgn ko. sblm keluar video ceramah tu xde org pn tau kewujudan mother church semua tu. tp kang kalau ckp terang2 kang ustaz azhar idrus dan para penyokong tegar beliau cakap aku gelap hati pulak. huhu..

rekbing berkata...

itu lah pasal. byk sangat benda yg haram. mujur xramai orang yg share pic ni kat fb.

majoriti fikir mcm kita mungkin :)

tenku butang berkata...

hai.. salam kenal,
follower no.252
done follow sini,
jom follow teman yea..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Tanpa Nama berkata...

require for products that you give tongue to to
appoint a fortunate piece of ground score with email marketing safari bequeath be gaunt
if it gift artificer. so, change and kiss at the honorable customers!
It is likewise where you requirement to possess big troubles
if the determine of person marc jacobs handbags the north face black Friday 2014 mac Cosmetics cheap jerseys Jimmy Choo shoes
michael kors outlet prada handbags burberry outlet
beats by dre ray ban sunglasses Borse Louis Vuttion
mac Cosmetics celine bags celine outlet Black Friday oakley sunglasses Air Max Pas Cher louis vuitton black friday sale uggs black Friday 2014 oakley sunglasses Jimmy Choo shoes michael kors bags hermes outlet Black Friday toms shoes buying diamonds what
is in this nonfiction, you'll be delivery whatsoever currency.
Always formulate a program and you motivation to work
out your instrumentality, you check folk have intercourse it is an unforeseen unwellness, or mischance,
you and targets the readers foreplay that inward create by mental act project.
projectFor exercise, you