Ahad, 19 Jun 2011

Terasa cepat

Aritu aku baru balik dari lab buat research (asyik Adni je cite pasal research dia. aku pun nak! he he), jumpa 2 orang member jepun aku. Actually diorang bukan la member rapat sangat, diorang pun exchange student jugak. So, macam aku, diorang tak boleh mix sangat dengan budak2 yang masuk dari 1st year.

Lama tak jumpa, aku kasi "long time no see!" sedas. "Wooo!". Balas diorang dengan muka lagak international yang aku sendiri tak tahu nak explain macam mana. Diorang senyum sambil angkat tangan. Seorang hulur tangan nak salam. Wah, pelik aku 2 saat. Tapi aku tak tunjuk la. Cover. Bagi aku, tradisi berjabat tangan memang susah nampak kat Jepun. Melainkan kita yang hulur tangan dulu.

Aku, dengan tak semena-mena aku duduk lepak dengan diorang. Biasanya aku jenis yang susah nak approach orang melainkan diorang yang datang sendiri. Aku kan pemalu. Tambah2 pulak time tu dah pukul 7. Dah gelap.

(nampak tak apa yang aku cuba sampaikan ni?)

Okay, takpe tak paham. Aku pun duduk sebelah, lama tak jumpa kan. Borak2 gebang2 kasi padu. Tanya bila nak ajak datang rumah makan sekali bagai. Entah kenapa sorang tu jadi pemurah semacam. Dia siap offer nak bagi kasut Supra kat aku tu. Wuu, eksaited kemain aku time tu.
*feveret. dia bukan offer yang ni lah tapi

Tetiba,
"Taun lepas tengok World Cup sama2. Jumpa balik, dah setahun. Kejap je kan.."
Aku diam kejap.

Diam bukan sebab aku rindu kat dia ke ape. Diam sebab lagi setengah tahun lebih lagi aku nak tinggalkan negara Maria Ozawa ni. Sedih tak sempat dapatkan autograf dia sebelum balik Malaysia.

Huhuhu.


*lari tutup muka masuk bilik. hempas pintu kuat2*

6 ulasan:

say- O berkata...

amik sain saja buat pa...amikla precious memory ngan dia~~hehehe

Bancik berkata...

Memang..masa begitu terasa cepat berlalu..

rekbing berkata...

@karoy: hang jgn cabar aku. saya pantang dicabar. haha

ADNI RIDZUAN berkata...

research dgn lab members aku sume best (terutama supervisor yg kacak ;p). nk wat cmne.. terpakse la cerita. tak baik simpan benda baik sorg2, kan? haha

eh best nye member offer nk bg kasut bagai. kacak tak member tu? ;p

rekbing berkata...

superbaizer sorg tu tak cukup lagi ke? tamak2..

aku rasa kacak kot. dan dia pun single lg aku rasa.

lg 1, peminat kasut supra ni biasanya kacak. justin bieber ataupun yg pling dekat azuan asry contohnya

:D

REDblack berkata...

warong kopi dah tutup ke?

btw, dah lama dah tak merah. tp jiwa tetap merah, ni utk kesedapan mata membaca je :)