Sabtu, 8 Januari 2011

Ini bukan pasir putih, ini hablur ais!

Lama dah aku tulis entri ni. Nak klik je publish post, rasa cam ada samting rong pulak. Cam tak cukup rock pulak gaya penulisan aku. Save as draft. Biasala lama tak menulis. Skil tu jatuh sikit. Huhu.

Ni lah outstation yang aku maksudkan dalam entri lepas. Maen snowboard dan salju di Hakuba Goryuu, Nagano, Japan.

Biasalah budak jakun tak penah tengok salji cam aku sampai je kat tempat cenggini terus buat dragonbreath. Berkepul kuar. Haa~

*dua lubang di atas perlu dibuka luas untuk memberi lebih effect

Ok lah aku share sikit gambar berkualiti tak seberapa aku ni haa.


Sori gambar ciput je. Sibuk maen snowboard seyes memang malas nak kuarkan kamera. Lagipun apalah sangat mutu imej kamera digital analog aku jika dibandingkan dslr-dslr besar hitam cam mat nigger tu. Segan. Tambah la pulak amek gambar pakai iphone. Takde keje aku nak bukak glove semata-mata nak snap gambar. Frostbite jari aku kang.

Lagi satu, time maen tu abang rental tu bagi aku baju besar macam santa claus. Sampai nak jalan pun kena pegang suar. Dah la tak matching suar ngan baju. Pastu dapat seluar koyak-rabak pulak tu. Demm. Jatuh 37% saham. Tu pasal takde gambar aku maen snowboard. Takde gambar sebab aku banyak jatuh pun ada jugak. Hehe.

Kat sini kitorang share chalet dengan Japanese. Hasilnya, 1st time aku nampak budaya jepun mandi bogel tu. Tanpa seurat benang, melainkan 'benang-benang hitam' yang berserabut dibawah pusat diorang. Trauma aku nak mandi pastu. Sanggup tak mandi 2 hari. Fakap betol.

Teori main snowboard dan teori untuk hidup. Hafal.
a. jangan takut untuk jatuh
b. belajar untuk jatuh dengan baik, iaitu kurang impaknya
c. fikir sebab jatuh tadi, dan berusaha tidak jatuh semula
d. dan kita sukar untuk jatuh lagi :)

Sebelum tu, aku kena bagi kredit kat lelaki ini.

*lelaki ini

Lelaki ini banyak ajar aku skil2 huruf tu sume. 'Z' 'O' 'S' tu sume. Campur sume ade 27 skil. Tabah betol lelaki ini ajar aku. Rasa terharu pun ada bila pikir2 balik. Oh lupa. Nama dia Fitri. Selamat berkenalan.

*Adios

6 ulasan:

uMie_cHan berkata...

wow bestnyer dpt men salji...

redbean berkata...

hurm..maen salji mmg best. tp tinggal kt tempat bersalji sumpah x best

Saving Huda berkata...

ade ek skill O.best nagano weh?cuti haru jmpt dtg main kt fukui plak :D

dslr-dslr besar hitam cam mat nigger tu->kwahaja aku terasa sikit.

redbean berkata...

ntah. aku maen letak je name. biasela beginner, mudah eksaited. hehe.
nnt la pas xm ak sambung maen blk. bdk xpndai kene study lebey sket..

Cerah Jeff berkata...

afif,gambar 1st bukan hablur ais tapi penampakan,cepat contact uncle seeker!

redbean berkata...

mana2? y kaler putih tu jin ak sendiri. jgn risau suma dlm kawalan