Selasa, 9 Ogos 2011

Awkward

Tiap2 hari aku bukak blog, aku perasan something. Rasa macam tak kena. 

Tajuk blog aku.


Ptuii! Lame gila. Tajuk langsung tak melambangkan ciri2 idea entri aku yang urban lagi fresh. Fresh macam baru keluar dari dalam peti ais.   #sarkastik

Damn, sebut "fresh" dengan "peti ais" ni rasa gersang pulak kerongkong aku bulan2 puasa ni.

Plus, tajuk blog kemain ajak orang membaca. Konon2 nak sambut seruan Asraff (klik sini untuk direktori terus ke blog). Katanya, "Bangsa membaca bangsa berjaya". Tapi actually aku malas gila membaca. 300pages punya buku ambik masa lebih sebulan nak khatam. Liat betol nak pupuk budaya membaca. Kiranya aku punya jambatan ilmu tu macam goyang2 sikit. Goyah. Level jambatan gantung kat Sungai Sedim.

*40hari baru habes. terus buat kenduri doa selamat 

Tapi setengah orang cakap blog pun masuk dalam reading materials jugak. But seriously, dalam banyak2 blog berapa kerat sangat la blog yang readable. Maksud aku worthy read blogs. Blog2 mengarut berlambak.

Blog ini contohnya.

Untuk boost motivasi.

p/s: Tak perlu lah aku listkan kebaikan membaca ni. Awak2 semua pun dah besar panjang, mesti dah tau. Ye dak?

4 ulasan:

EYQA ♥ berkata...

hobi saya bukan membaca. okbai

aina halim berkata...

Kakak saya hantu nobel engelish. the furthest I can go was at the 7th page! kalo dapat habeskan kesemua koleksi dia oh bukan, satu buku pun da cukup, memang wajib ler kenduri selamatnye.

rekbing berkata...

@eyqa: membaca jambatan ilmu ;)

@aina halim: samalah kita. baca sikit terus mata kuyu. hehe

asnizaziz berkata...

sy suke membaca..buku skolah ada sy pon sy baca (tetibe) haha