Isnin, 18 Oktober 2010

Jika Facebook sebuah negara...,

Maaf. Sekali lagi entri tentang Facebook. Hehe. Bukan apa, aku jenis mudah memupuk perasaan ingin tahu tentang perkara rutin aku. Atau perkara yang banyak membuang masa aku. Dan FB salah satu cabang minat aku.

Ni la Facebook kalau ditafsirkan dalam bentuk gambar rajah. Tengok, Farmville pun lagi besar dari Youtube. Titik tolak kebangkitan industri pertanian tu.

*korang ada nampak Friendster?

Korang mesti penah dengar yang kalau FB adalah sebuah negara, ia akan menjadi negara ke-4 terbesar (penduduk teramai) di dunia! Adakah media sosial satu revolusi? Hayati video ni.



Banyak jugak web lain yang majoritinya aku tak penah dengar namanya. Korang google lah sendirik, daripada korang baca entri bodoh aku ni.....Ehe..ehehe~ -_-"

p/s: aku ada selitkan link tentang fakta pengguna Facebook ni. Baca la kalau rajin. Ya, iqra.., iqra. :D

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

klo facebook sebuah negara,aku perdana menterinya,spa2 leka ngan fb aku pancung..

p/s:xdak fesbuk...

Tanpa Nama berkata...

Jgn terlalu leka kawan.

redbean berkata...

tidak apa kawan.., selagi solat, makanminum, belajar tidak tinggal, tak apa rasanya :)

redbean berkata...

@tanpanama: tiada fesbuk+pmbaca blog ni, sy tahu siapa kamu..hehe

d_tieah berkata...

Erm..
Sure yahudi punya negara fb tu..
Haish, teruklah kalo dorang yg memerintah..

redbean berkata...

hurm,,bole je gna kalo tau cara :)