Ahad, 21 November 2010

Fesyen rambut orang kaya

Dulu bising pasal AC Mizal dan gelang ajaibnya. Macam-macam cerita. Part kelakar pun ada. Sekarang pasal Dr Rozmey (DDR) pulak. Dan filem pemecah punggung panggungnya.

Mula-mula aku pelik apasal ramai orang dengki sangat kat dia beliau. Kondem sana kondem sini. Aku ingat sebab sikap orang Melayu yang suka busuk hati ke ape. Study punya study (aku pakai istilah "study" di sini. WOW!), baru tau mamat ni poyo rupanya.

Bukti kepoyoan.
1 letak target awal2 keuntungan filem, RM40juta (james cameroon pun tak buat camtu)
2 buat pengumuman tayangan filem macam pengisytiharan raya. LOL
3 buat fake account fb/twitter untuk promot filem sendiri, atau upah orang (yang ni aku tak pasti)
4 poster filem ciplak filem the exorcism of emily rose (boleh masuk dalam bukti kepoyoan ke??)


*kurang ajar mat saleh tiru poster filem melayu

Tapi takpe, aku cool je. Aku pun tak nak komen sangat pasal filem tu. Dia untungrugi ke tak jejaskan poket aku pun. Tak luak tak juga masuk. So, aku amek dasar berkecuali. Lagipun, dah banyak wartawan2 dan blog2 bagi review. Korang bacalah sendiri.

Aku just nak cakap pasal rambut eksotik DDR. Kalau korang perasan, orang kaya ni ada trademark, style rambut yang (agak) pelik. Contoh, Donald Trump (hebat tak DDR aku banding D.Trump..hehe)



Maybe ni la yang dikatakan fesyen rambut orang kaya.

p/s: Nanti korang tengok DDR dah jadi macam Donald Trump, jangan jeles pulak. Haha.

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Rambut ko pon agk unik..mungkinkah ko akn jd orang kaya?

redbean berkata...

ahah..ak mmg nk tlis ayat ni kat ending entri..tapi ak padam blk..tkt org bilang poyo,,hahahah

Saving Huda berkata...

oh pasal ni ke si rozmey ni femes.aku nak cari tapi malas

Has berkata...

haha. hebatlah kamu. duduk jepun pun boleh tau pasal industri filem malaysia.. :D

Cerah Jeff berkata...

dem,ape kutuk ddr ni!pecah panggung!

redbean berkata...

@sensei: filem ni femes smpai jpun sensei..heeh
@cerahjeff: mna ada kutuk, puji la..rambut sempoi ape ddr..,

Najiihah Khalid berkata...

belum tengok lagi kiosk besar dia dekat jitra .
poster besar kedai .
amik gambar dengan rambut dia yg taleh blah tu sambil pose dengan pompuan cantik kiri kanan ,
sapa yg tengok tu buleh tambah dosa ja

redbean berkata...

xpe..stengah org nmpak duet 2 lg hensem dr muka :)