Ahad, 26 Disember 2010

PacMan yang gem-Pac!

Sebut je PacMan, sape yang tak tau kan. Moyang segala game. Even noob pun tau PacMan tu apa.

PacMan ni sebaya dengan Super Mario. Mula femes dalam tahun 1980-an. Aku pun tak lahir lagi masa tu. Kenkadang aku pun heran apesal game makhluk kuning bulat makan bijik kuaci ni terkenal sangat ke seluruh 'alam. Simple je pun. Kan. Tapi logik la zaman, tu alat teknologi cenggini memang akan jadi top hit.

Biasalah game2 legend cenggini mesti ada orang buat tribute. Meh aku share sikit artwork pasal PacMan.



Tapi penah je aku tengok Japanese jadi high maen game ni. Siap maki-hamun lagi. Tapi aku tak pelik. PacMan memang legend! :D

Ada lagi. PacMan di dunia realiti. PacMan the movie.

3 ulasan:

abe HOT berkata...

yes!! first!!

amacam afif, ade rase blog ko macam oh tidak x?
org berlumba2 nk jadi pengomen first!

haha..

redbean berkata...

siot je..haha
ngamjim~

Saving Huda berkata...

yay 2nd!omg ini sumpah cool :O