Isnin, 13 Disember 2010

Apa kejadahnya game ini?

Sedang takde punca layan YouTube (macam biasa), aku jumpa video satu game yang buat aku pikir "ape kejadahnya ini?". QWOP. Tak tau pehal, aku rasa game ni memang epic.

Game ni mudah. Selari ngan nama game, korang hanya perlu tekan 4keys iaitu Q, W, O, P untuk main. Goal, simple. Abeskan larian hingga ke 100m. Bunyi cam kacang. Cuba dulu baru tau. Aku dah try. Naik urat dahi.

Click to play

Bagi cikgu2 praktikal subjek Sains Sukan, kalau dah buntu gile tak tau buat test ape, apakata bagi je maen game ni. Kasi student paham apa mekanisme otot2 terlibat masa berlari. Tak lepas 10meter, kasi fail. Ok ape.

Bole tengok tutorial kat sini.

11 ulasan:

tintabiru berkata...

abis jauh ak lari 2meter ja..haha..tu pun macam cacat ja lari..hehe

redbean berkata...

ok r tu..ak 1.4m pn x lepas..1.4m tu pun sbb bdn dia tmbg ke dpan..haha

ADNI RIDZUAN berkata...

aku dapat 4.1m, merangkak XD

cherry berkata...

ha..suke gila maen game ni dlu..huhu=)

redbean berkata...

@adni: ajar ak cara mrangkak :D
@cherry: maen lagi..smpai mng..hee

say- O berkata...

1.5!!!

damn susah gila!

tintabiru berkata...

nice~~ haha!!

cuba jaya

Tanpa Nama berkata...

haha..40meter!mls nk smbg..coz everyone is a winner.. :D ..gne q,w,o je

redbean berkata...

wow! xyah pakai 'p' ke? jap aku try

PIDUT ASiS berkata...

orang cakap naik urat dahi ni bila tengan meneran je..hahahaha

redbean berkata...

naik urat dahi selalu time org focus..meneran pn satu aktiviti y mmerlukan 'focus' jgk..haa