Ahad, 13 Februari 2011

Karya picisan cuti musim bunga.

Seperti yang korang sedia maklum, aku tak balik Malaysia cuti musim bunga ni. Eh, macam mat bunga aku pakai term 'cuti musim bunga'. Macam beep! (bunyi cencored). Plan mau cari part-time job konon-kononnya. Hampeh. So untuk mengatasi perasaan bosan yang bersarang, aku pun sibukkan diri dengan projek stop motion ni barang seketul.


Ilham yang kunjung datang sewaktu berbaring cuba beradu awal tetapi hakikatnya sukar untuk melelapkan mata ketika tempoh exam itu tak kan ku sia-siakan. Mana kamu belajar ayat bunga2 begini Redbean?!

Biasa orang akan tanya, "berapa frame gambar kau amek?". Jawapan: 500++ keping(s) je. Actually, 500 ni sikit gile kalau nak dibandingkan dengan 1st attempt kitorang. 1500++ pics.

Banyak gile flaws. Sori. Aku masih beginner. Banyak lagi kena belajar. SILA KRITIK.

14 ulasan:

sirNyokism berkata...

welldone mr redbean!
i'hv done one before..
take time kan nak buat stop motion neh.. =D

btw ada satu photo blur awal2 td.. =P

umihoney berkata...

I like.Awesome.Look forward to more from you.
Thanks for the song too :)

redbean berkata...

@sirnyokism: bkn satu, byk photo blur sbnaqnya..haha
@umihoney: thx for your support :)

ayesyaazreena berkata...

wah~
rasa nak belajar buat jgk lah :D

redbean berkata...

belajar2..mmg leceh. kalo dh nmpak hasil, seyes puas hati.. :)

Cerah Jeff berkata...

nk wat gak la(nada gedik)
huhu
ko gune kamere ape?

~:.LiNi.:~ berkata...

wooooo...hebat nyeeee....
besssttt....
rase mcm mahu blaja...
dare ka?

redbean berkata...

@cerah: jgn ty camera, camera dh mntap, slh ak lpe nk delete gmbar blur tu..huhu

7lekok berkata...

satu hujung minggu dpt 1500 frame,
tp, 3 bln dpt 500 frame jer??
anyway, teruskan usaha, tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi...
slamat maju jaya....

redbean berkata...

bile ak ckp ak buat sume ni 3bulan khalis..lagi kejap adela..shooting kejap, editing je lama. sbb xplan btol2 storyline..ahaha

clumzycaffein berkata...

cool giler afif!! nak buat jugak!

clumzycaffein berkata...

cool giler afif!! nak buat jugak!

Cerah Jeff berkata...

yang penting akb punye box tu..keh3

redbean berkata...

@cerah: pasal box ni aku 1st time dgar pasal akb48