Isnin, 11 April 2011

Moto Adidas

2 bulan berlalu, cuti pun dah habes. Ayuh kembali ke sekolah, kata mereka. Hampeh. Nak tune balik otak ke mood belajar ni bukan senang. Mahu masuk semester baru dengan azam baru. Tapi aku punya mabuk mamai pening cuti pun tak hilang lagi. Kejutkan aku. Tolong.

Kepada junior2 yang baru datang, selamat datang ke Nippon. Walau tak ramai antara korang baca blog picisan aku ni. Pedulikan, aku mahu ucap selamat juga pada kamu-orang semua. Haha. Negara baru akan bawak korang ke dunia baru (bukan Dunia Baru gadis2 kerempeng shooting kat UNISEL tu). Satu suasana dan persekitaran yang berbeza. Banyak aral dan cabar yang datang menduga. Yeah.

Apa2 masalah, ingat, senior2 kamu ada. Minta bantu mereka sekali sekala. Kadang2, usaha dengan tangan kaki sendiri best juga sebenarnya bila kena pada masa. Banyak benda boleh belajar. Terma belajar bukan nanti perlu pakai kacamata duduk ikat kepala depan meja saja. Luaskan skop. Sesungguhnya nikmat berjaya hasil usaha sendiri manis rasanya. Tak percaya, cubalah.

Ilmu bertimba-timba itu harta berharga. Sungguh.

Akhir kata, pasang cita-cita. Usaha seupaya. Semuga sukses sentiasa. Tiada yang mustahil.


Ok. Selamat kamu semua. :)

P/S: moto Adidas - Impossible is nothing

12 ulasan:

Cerah Jeff berkata...

video yang agak panjang tp aq tengok sampai habis,power x aq? hahaha

kyo_9 berkata...

haha.. ak pon tgk sampai abis..
mantap giler video tuh..
jujurnya, ak ingat entri kali nih berkisar pasal motor jenama adidas ke ape~ -_-"

haha.. bila dak kohai nk belanja makan nih?

say- O berkata...

style punya nasihat senior..

afif-kun~~~

redbean berkata...

@cerah: pjg mende nye? 5menet je. haha
@kyo: "kohai" tu xmerujuk kpd aku kan?
@say-0: apa dia afif-kun, afif-senpai la. baru nampak seniority tu. :D

zee ong berkata...

hyep senpai~ hoho.

1) rasa nak tangan kan pakcik yang gelak besar tu.
2) vid ni memang ada mesej yang bagus.
3) usaha tangga kejayaan, ia akan lebih bermakna bila berusaha dengan hasil titik peluh ketiak sendiri.

panjang kan komeng. #okbai XD

redbean berkata...

hoi, ape peluh peluh ketiak ni? yuks

LOL

zee ong berkata...

that's mean terlampau bekerja keras. takkan tak peluh kan?

LOL! imma not gonna discuss the ketiak things just like the bontot one. :p haha.

REDblack berkata...

saya yang terlambat mengikuti atau bahasa kamu yang semakin melekat di hati?
ok merepek, abaikan. i mean, bahasa kamu di blog sekarang smkn menarik :)

redbean berkata...

@zee: enough bontot&ketiak talks! xD
@redblack: lama xbuka blog ni le tu. :)

LORD ZARA 札拉 berkata...

Woot!

Senpai!

XD

arina balqis berkata...

yarabbi. sedar2 aku mnangis tgk vid ni. sayu je suara narrator dia T.T

redbean berkata...

@arina: sayu ke? mcm bersemangat je narrator tu ;)