Rabu, 2 Jun 2010

Iron Man-the beginning...The Iron Baby!

Bayangkan seorang bayi memakai suit besi, fighting crime and save the world. Cuba bayangkan.

Seminggu lepas baru je aku tengok satu trailer spoof Iron Man. The Ironing Man. Superhero yang menggunakan iron (maksud aku seterika, bukan besi) sebagai senjata dan iron board sebagai shield. Begitu gah sekali menentang musuh. Semua tumbang.

Baru-baru ni ada pulak trailer spoof baru Iron Man (tak baru sangat kot. Aku yang lambat kot) yang hangat-berasap kat YouTube. Iron Baby namanya. 2juta views jugak. Mungkin cerita asal Iron Man macam ni jugak. Malangnya, tak diketengahkan dalam filem. Tak cukup bajet mungkin. Tony Stark mase kecik2 pun macam ni agaknya. Kecik2 lagi dah didedahkan dengan gadjet2 berteknologi tinggi. Memang sempoi tengok Iron Baby yang kiui-miut menentang kejahatan iaitu bad bunnies sebagai villains yang jugak kiut. Ok la sama-sama kiut. Fair apa. Hehe.

Klip video yang memakan masa 2 bulan untuk dihasilkan ini diarahkan oleh Patrick Boivin, seorang self-taught filmmaker dan bekas pelukis komik. Pelakon cilik a.k.a Iron Baby, Margaret juga merupakan anak Patrick Boivin. Kira anak-beranak seni la ni.

Mempersembahkan Iron Baby!



p/s: Kenapa filem Cicak Man tak ada pun orang nak buat trailer spoof/parody? Sama-sama kita renungkan =)

Sumber: Daily Mail

5 ulasan:

ahli rumah 103 berkata...

semat+cute+comel+kawai+macam aku.hahaha

redbean berkata...

ahli rumah 103 ade y semat ke?.hhe

ahli rumah 103 berkata...

ade2..kami ahli2 103 mmg semat2 belaka =)

skuad 104 berkata...

kami juge..:))

redbean berkata...

wah, bkn maen..semangat berpasukan!