Selasa, 8 Mac 2011

Aku tak suka ini

Nampak aku kemain malas kemaskini blog kan sekarang kan? Yela, dulu selang sehari mesti dah ting-tong. New entry (ade ke orang ikut perkembangan blog aku? caitt).

Bukan apa. Idea datang salah timingnya. Timing ketika aku betol2 helpless untuk menaip mengarang entri baru. Contoh, ketika aku lying on my back trying to close my eyes (ewah, sepiking disitu) atau ketika aku la, la, la menyanyi sambil dijirus air hangat oh nikmat. Metafora sungguh aku rupanya.

Hehe.

Waktu2 sebegitu, biasanya idea bertubi-tubi datang. Siap ayat dengan tatabahasa lengkap bagai dalam novel2 komponen sastera. Tudia. Saja nak menganjeng aku. Kalau aku ada ilmu telekinesis, nak saja aku transfer segala bait2 ayat yang bermain di akal fikiran ke dalam laptop, atau dengan lebih tepat, ke dashboard dan seterusnya ke new entry. Konfem asal tengah malam je aku hapdate entri baru. Tiap2 malam. Tak miss. Ok, aku cakap KALAU..

So, kalau datang tu before tido tu, kadang2 aku cuba gagahkan diri on laptop. Bagi aku idea ni satu bentuk harta yang berharga. Karya azimat. Tak bole dipandang enteng.

Bila aku letak jari atas keyboard je, aku jadi,

...

Blank. Tak tau nak tulis ape. Tak tak nak start macam mana. Buntu. Bukan aku tanak tulis. Langsung tak.

Esok2 la.


7 ulasan:

LORD ZARA 札拉 berkata...

Ceh!
Blank pun kau dah siap satu entry ni ok?

:)

Aaa, aku gurau je, jangan kecil hati. Susah nak pergi Jepun nak bagi hati kembang semula. :p

ADNI RIDZUAN berkata...

iPhone kan ade :p

Slash berkata...

Haha... Blog pasal xska xdak idea pon leh jadi keja kan? =)

Slash berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
redbean berkata...

@zara: xpayah dtg Jepun pun xpe. pujuk sini je. aku hati lembut. mudah :D

@adni: aku buta IT. ade apps, tp bile aku bkak cm kene coding2 je. sila beri tnjuk ajar, bole?

@slash: belasah saja! xD

LORD ZARA 札拉 berkata...

Lembut macam red bean eh?
Aku suka aiskrim kacang merah.

Sekejap, sapa pujuk sapa ni?
hahaha~

redbean berkata...

tu la pasal. tulisan xde intonasi. org senang salah tafsir.

cm entri2 dlm blog jgk :D