Ahad, 25 Julai 2010

Bila Darth Vader kenal apa itu pistol…,

Setelah menyedari light saber hanya seswai untuk pertempuran jarak dekat, Darth Vader mencari inisiatif baru. Beliau terjumpa satu jenis senjata di Bumi bernama “pistol’. Dah dari asal-usulnya villain, takkan beliau nak buat amal kebajikan seperti menjadi security guard kot. Mesti la buat huru-hara.

Iya. Rompak bank.


Dengan full-set costume Darth Vader, beliau menerjah masuk ke Chase Bank kat East Setauket dalam pukul 11.30am. Orang ingat beliau bergurau ataupun tersalah hari menyambut Halloween. Yang salah pengguna2 bank itu sebenarnya.


Darth Vader tersebut mendekati cashier, lalu berkata “ini bukan main-main, ini serius” dengan suara macho meniru suara Hayden Christensen (pelakon Darth Vader) dan mengeluarkan pistol, baru semua tersedar sambil berkata di dalam hati “Oh, ni satu rompakan rupanya”.

Beliau keluar bersama “hasil tuaiannya” dan CCTV pun tak dapat nak nolong. Mission accomplished.

p/s: Kalau korang nampak ada orang pakai helmet Optimus Prime kat tepi2 jalan, jangan pulak terus jerit “Pencuri! Pencuri!” ataupun tepon polis datang cekup. Anak2 muda sekarang berfesyen memang pelik.

Sumber DailyMail

4 ulasan:

royal joe budu berkata...

keh3..tingin nak tgk ultraman merompak plak..

redbean berkata...

ultraman kalo nk rompak, kne cpt..kalo x, lampu merah nyale..hehe

BeaN MorENo berkata...

aku nak pakai topeng ironman lah rompak kedai mamak

redbean berkata...

apehal berdendam sgt dgn kedai mamak ni...hurm.. :)