Sabtu, 24 Julai 2010

Keyakinan diri tanpa batas

Tidak dinafikan keyakinan diri itu perlu, tapi buruk padahnya jika disalahguna. Nak tahu kenapa?

Contoh penggunaan bijak. Membuat sesuatu yang dirasakan mustahil. Tapi dilakukan jugak kerana yakin dia boleh dan mampu. Macam moto Adidas, “Nothing’s Impossible”.


Itu baru intro. Ini cerita sebenar.

Cuba mainkan video di bawah. Contoh aplikasi self esteem yang tidak kena pada tempat. Record nyanyi dalam YouTube pastu canang seluruh dunia. Mahu glam ya~

Boom boom pow (Black Eyes Peas)

Lelaki 5 suara. Suara Fergie, JLo, Mariah Carey, Kelly Clarkson dan suara beliau sendiri. Hebat kan. Aku nampak dedikasi dan kesungguhan yang beliau cuba tonjolkan dalam video ni. Aku beri 5 bintang untuk itu.



Cover I got a feeling beliau juga available. Plus, koreografi dinaiktaraf.

Baby (Justin Bieber)

Lagu Baby oleh abang kumis nipis. Pastu mengaku “my version” pulak. Suka hati kau la. Pitching pun not bad. Tak lari jauh-jauh sangat. Hati jujur aku cakap camtu. Ntahla. Better dari yang atas tu kot. Boleh asah lagi ni. Hehe.


Tak selesa, panas tengok video tadi? Sejukkan balik dengan video ni.

Aku rasa kalau yakin macam mana pun, kalau tak ada orang yang “up”kan bakat diorang ni, tak kan jadi kes mengupload dalam YouTube ni. Mamat dua orang ni pulak maybe jenis yang tak reti beza antara pujian atau “anjing”an. Tambah pulak, time tu si “pemuji” tu pakai topeng muka innocent yang dicipta khas, lagi la kembang punggung. Untuk sesiapa yang bertanggungjawab memberi sokongan kepada kedua2 insan “berbakat” ni, korang kejam…

Ada lagi satu sebenarnya. Korang kelik la sini. Tapi aku bagi amaran keras, JANGAN tengok video ni sambil makan nasi.

Korang akan faham kenapa.

9 ulasan:

farra berkata...

kalo ak dgr, x tgk muke.. mgkin ak buleh bg 3.5 bntg kat abg kumis nipis.
kalo tgk muke, mgkin aku tros bagi 1 bntg.
hehe.
bias la aku ni!

redbean berkata...

haha..ko nilai bende laen 2..haha

PIDUT ASiS berkata...

tapi still tak ley lwn abg fif la..hahah

Post Terhangat...
Virus Komputer Terbaru Ditemui

zaza berkata...

seksa aku tgk abg kumis nipis ni nk nyanyi lagu justin.. sedikit semput dsitu... hahaha

redbean berkata...

nafas xckup pjg 2..xde stamina..hehe

solivitehoshii berkata...

hahaa...lawak2..

fiezafz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
fiezafz berkata...

sila jgn bg aku gelak okay. aku tgh wt design ni, kang larik idea aku semua. hehe

redbean berkata...

jgn slhkan aku..slhkan 2 mamat kt atas ni..hehe