Selasa, 27 Julai 2010

Ini NAIK tak baik punye~

Seperti yang kita sedia maklum, bila sesuatu frasa melibatkan perkataan "naik", ia akan membawa maksud positif. Sebagai contoh,

naik pangkat, naik semangat, naik pelamin (hehe)

Tapi, kadang2 "naik" juga membawa maksud negatif dan membuat kita berasa kurang senang. For ekzampel,


naik angin, naik harga, naik minyak, minyak naik!

Dalam banyak2 yang negatif, yang ni paling tak boleh blah. Memang tak baek punye~ (sebut dengan gaya ziffi)



Maybe sebab ramai orang Malaysia pronounce Nike itu sebagai "naik", walhal yang sebenarnya "nye-kee" yang bermaksud Dewi Kemenangan dalam tamadun Greek. Typing error agaknya.

Aku cadangkan tulisan kat plastik tu menjadi Minyak NAIK - Just Du-it. Baru ada kelas kan.

Sumber We love Colours

6 ulasan:

fiezafz berkata...

mne kau curik gambar tersebut ni afif?

redbean berkata...

laju gle! clik kt link source tu..nape beg ko ke? hehe

nanad berkata...

hakhakhak..tak bole bla punyee naik..
XD

fiezafz berkata...

xde la. lawak. HAHAHA

ayesyaazreena berkata...

terbaek!! haha..ahaha~~

"minyak NAIK- Just Du-It!" reka sendiri ke ni?
ahaha..

redbean berkata...

ayesya: ciplak sebenanye..hehe