Selasa, 20 Julai 2010

Safety pin yang tak "safe"

*pin "itu"

Mungkin peralatan di atas perlu diberi nama lain. Nama yang digunapakai sekarang nampak tidak praktikal lagi dengannya. Kenapa? Buat masa ni kita panggil pin "itu" dulu.

Ni imej X-ray seorang wanita yang telah menelan safety pin pin "itu", lalu tersangkut di kerongkongnya. Ngilu siot~

*Kebenaran yang sukar ditelan

Aku tak pasti sama ada beliau sengaja ataupun tidak.

Hipotesis aku, mungkin dia sedang melakukan aksi lagak ngeri dengan memegang pin "itu" menggunakan mulut semasa menjahit (mungkin), tiba2 datang membernya entah dari mana, menepuk belakangnya, lalu beliau tersedak.

Aku berfikiran positif.

Ni contoh lain tragedi memakan "makanan" yang tak boleh dimakan. Faktor ingin membuat record mungkin, lelaki ini menelan garfu, pen dan berus gigi. Nyummy.


Anda boleh garu kepala, tapi aku tak terima soalan "kenapa...?,"

p/s: Telan objek yang boleh dihadam sahaja. Ingat pesan ni.


9 ulasan:

tintabiru berkata...

nice one der..hehhe

hazman aka species1980 berkata...

uish... tercekik pin kecik tue.... bahaya betul laa....

kisahsensasi berkata...

gambar xray yang garpu ngan berus gigi tu nampak besar gak....camner leh terlepas

LeCoerDuSoldat berkata...

macam orang buat stunt "telan" pedang kot..
tp dia telan betul2 la.. kot..

redbean berkata...

hazman: maybe die ingt pin kecik 2 boleh lpas kot..hahaahhhaha

ayesyaazreena berkata...

haha.macam2~

zara aluwi berkata...

Pin tu ada gunanya apabila dlm keadaan kecemasan. Tiba-tiba zip seluar retas... haaaa baru tercari-cari pin untuk menyelamatkan keadaan.

Apa-apa pun, makcik pernah tertelan pin masa kecik2 dulu. Maklumlah bende makan tak ada. Tapi tak jadi hal...

redbean berkata...

zara: kau ni orang ke bkn orang?..hahaha~

redbean berkata...

testing...